Hovsångerskan Siv Wennberg är en kvinna med starka åsikter om det mesta i samhället. Se och hör henne gå till storms mot konsensuskultur, mjäkighet och dålig smak. Låt dig av Siv övertygas om att det var bättre förr och inspireras till möten med den klassiska musiken.
Sivandivan på divanen – del 8
Siv ordinerar klassisk musik och utbildning till de unga, läser poesi och spelar operett på flygeln.
Sivandivan på divanen – del 7
Siv beklagar sig över likriktningen inom den moderna underhållningsmusiken och de nya poplåtarnas tröstlösa innehåll.
Sivandivan på divanen – del 6
Siv ger sin syn på nationaldagsfirandet och föreslår botemedel mot psykisk ohälsa. Hon avslutar med att på flygeln framföra Wilhelm Peterson-Bergers ”Till rosorna”.
Sivandivan på divanen – del 5
Siv Wennberg får besök av teatervetaren Inga Lewenhaupt. De två operakonässörerna frågar sig varför så många av dagens klassikeruppsättningar flyttas till vår tid. Siv inleder med ett västportugisiskt utbrott.
Sivandivan på divanen – del 4
I videobloggens fjärde avsnitt tar Siv upp skandalen i Borlänge, att Jussi Björlingmuseet hotas av nedläggning. Det blir också en kärleksförklaring till Wilhelm Peterson-Berger och en känga till Melodifestivalen.
Sivandivan på divanen – del 3
I videobloggens tredje avsnitt reflekterar hovsångerskan Siv Wennberg kring utvecklingen på Konstfack för att därefter recensera SVT-satsningen ”Hjälp! Jag ska gå på opera”. Hon hinner även med att diskutera P1-programmet ”Nedkopplad” och ge några tips på hur man kan klara sig i den digitala tidsåldern. Som vanligt bjuder Sivan på en blandning av vrede och humor.
Sivandivan på divanen – del 2
I videobloggens andra avsnitt ger hovsångerskan Siv Wennberg uttryck för sin gränslösa kärlek till operan samt sitt missnöje med debatten mellan Peter Hultqvist och Jimmie Åkesson. Sivan avslutar med några goda råd till den tredje statsmakten.
Sivandivan på divanen – del 1
I videobloggens premiäravsnitt pratar Siv om abort, mellon och om att det, med ett viktigt undantag, var bättre förr. Mycket nöje!