Dagsvärst

2021

Dagsversen var länge ett vanligt inslag på tidningens lätta sida. Läsarna kunde ta del av rimmad vers som på ett humoristiskt sätt kommenterade aktualiteter. Genren tycks under de senaste decennierna ha fallit i glömska. Med respekt för traditionen och inspiration från föregångarna Stig Dagerman, Alf Henrikson och Lotta Olsson tar sig Rasmus Dahlstedt med konsekvensneutral, skälmaktig uppriktighet an den nya nyhetstidens poetiska utmaningar. Volymen är illustrerad av Torkel Dahlstedt.

Beställ boken via någon av länkarna nedan:

https://rasmusdahlstedt.se/shop/produkt/bok-dagsvarst/

https://www.adlibris.com/se/bok/dagsvarst-9789198661514

https://www.bokus.com/bok/9789198661514/dagsvarst/

Sagt om Dagsvärst:

”Dagsvers är inte något för den som vill lägga sig lent mot samtidsandan. Dagsvers kräver syra, humor och pisksnärt på rätt ställe. Det är en genre som passar utmärkt för Rasmus Dahlstedt.”

Gunilla Kindstrand

”Rasmus Dahlstedt visar elegant att samtidens alla kejsare är nakna”

PM Nilsson

”Denna samling, liksom hans (Dahlstedts) tidigare aforismer, kan absolut inte rekommenderas för etablissemangsvurmare med högt blodtryck. Alla andra riskerar däremot att börja dra på smilbanden.

Kort och gott – finurligt, lekfullt, språkligt nyanserat och träffsäkert.”

Rurik Holmberg

Det är skarpt, roligt och träffsäkert, men också giftigt och svart – det är helt enkelt satir när den är som bäst. Rasmus Dahlstedt behöver inte ta till några nödrim eller flamsa till det, han behärskar genren in i minsta detalj och skapar verser som träffar som en knytnäve i solar plexus.

Bitte Assarmo, Det Goda Samhället 2022-02-12